Parcours 14.3 km

 

 

Route van de 14.3 km

Na het verlaten van het terrein rond Valkenhuizen verloopt de route langs de Monnikensteeg en rechts af op de Schelmseweg tot over de A12 . Dan gaat de route naar links het bosgebied in.

Het eerste gedeelte nodigt uit tot een snelle start met tempolopen over kleine heuvels, afdalingen en lange rechte lanen.

Daarna gaat het parcours door een uniek bosgebied over bospaden met krachtige heuvels en best pittige stijgingen.

Wie van het pad afwijkt, komt wilde zwijnen tegen.

De zichtbare sporen daarvan, omgewoelde grond en poeltjes waarin de zwijnen badderen en “schuurbomen” zijn ruim aanwezig.

 

Het prachtige bospad is een karakterstuk, een echt ouderwets crossgebied, waar het  ‘alles uit de kast’  is voor de lopers. Maar het is het waard, want zelden zie je een mooiere route. Daarna is het even herstellen via een aflopend bospad, gevolgd door licht heuvelachtig terrein tot het kasteel Rosendael.

Even voor het binnenlopen van de tuinen van kasteel Rosendael ligt een verzorgingspost. Nog 4 km, eerst langs de Kerklaan, dan bij de rotonde rechtsaf de Schelmseweg tot aan de Arnhemseallee waar de route linksaf buigt. De Geitenbult, waar bij de Scouting een drumband de lopers op een swingend welkom trakteert, vormt de laatste hindernis en vervolgens gaat het langs de Beukenlaan terug naar Valkenhuizen waar de finish is.

 

Klik op de onderstaande afstand om het gewenste parcours via Runnermaps zeer gedetailleerd te bekijken. 

14 km

Terug